menu
×
Vino la sediul nostru și beneficiezi de 50% reducere la montaj!
search
Alege în funcție de mașină:
vezi toate masinile
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
AM INTELES

Predati bateria veche (uzata) pentru valorificare

De ce trebuie sa predau bateria veche la schimb?

Odata cu schimbarea bateriei, aveti obligatia, conform legii, sa predati bateria veche (uzata) celui de la care ati cumparat bateria noua. Bateriile contin plumb si acid, substante care sint foarte nocive pentru mediul inconjurator si chiar pentru oameni, daca sint aruncate necorespunzator. Pentru evitarea accidentelor rezultate in urma lasarii la voia intamplarii a acestor deseuri, legea (HG1132/2008) ne obliga atat pe noi, distribuitorii de baterii, cat si pe dvs., ca si client, sa colectam si sa reciclam in mod organizat bateriile uzate.

Primesc vreun discount daca predau bateria veche la schimb?

Pe scurt, NU. Conform legii (HG 1132/2008), celor care nu predau bateria veche (uzata) la schimb, li se percepe o taxa de 10% din pretul noii baterii, denumita taxa depozit. Aceasta suma poate fi recuperata in termen de 30 de zile de la data cumpararii noii baterii, daca veniti cu o baterie veche. In caz contrar, aceasta taxa intra intr-un fond special pentru mediu. Prin urmare, nu primiti un discount pentru bateria veche, ci nu sinteti taxat suplimentar cu 10%. Exista intr-adevar unii comercianti care "impacheteaza" aceasta lege privind colectarea deseurilor, sub forma unui discount, dar acestia nu fac decat sa mareasca preturile bateriilor cu 10%, ca apoi sa scada pretul daca predati deseul. Preturile afisate pe site-ul bateriiauto.net sint valabile cu bateria veche la schimb.

Copyright © 2010-2024 - S.C. Amper Media S.R.L. | ANPC arrow_upward