menu
×
Vino la sediul nostru și beneficiezi de 50% reducere la montaj!
search
Alege în funcție de mașină:
vezi toate masinile
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
AM INTELES

Ce înseamnă codarea unei baterii auto

Pentru mașinile de generație nouă, în special cele cu sistem start stop (stop and go, eco etc), dar nu numai, odată cu schimbarea bateriei este necesară înregistrarea acesteia în calculatorul mașinii (codare). Această operațiune este necesară pentru ca sistemul de management al încarcării (BEM - Battery Energy Management) să știe că are o baterie nouă și să o exploateze în consecință. Echipele noastre sunt dotate cu aparate speciale pentru această operațiune, aparate care se conecteaza la OBD-ul mașinii și fac această înregistrare simplu și rapid. De asemenea, acest dispozitiv șterge și erorile care pot apărea odată cu schimbarea bateriei.

Se poate coda o baterie care nu este originală?

Da. Aparatul de ultimă generație pe care echipele noastre îl folosesc, codează inclusiv bateriile care nu au cod BEM, acesta generând intern un cod BEM pe care îl scrie în calculatorul mașinii.

Este necesară codarea bateriei și pe mașinile fără sistem start-stop?

Anumite modele de mașini necesită codarea bateriei chiar dacă nu au sistem stop and go. De obicei modelele de la Audi și BMW au nevoie de codare. Pentru mai multe informații, inginerii noștri vă stau la dispoziție.

Cât costă codarea unei baterii auto?

Codarea bateriei în calculatorul mașinii costă 50 lei suplimentar față de costul montajului. Echipa bateriiauto.net codează doar bateriile auto achiziționate de la noi.

Copyright © 2010-2024 - S.C. Amper Media S.R.L. | ANPC arrow_upward