menu
×
Vă rugăm să respectați normele de siguranță pentru prevenirea răspândirii noului tip de virus COVID 19. Păstrați o distanță de minim 2m față de operatorii noștri. Vă recomandăm plata cu cardul la livrare.
search
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
AM INTELES

De ce sunt obligatorii măsurătorile pentru garanție la achiziția unei baterii auto?

Buna functionare a unei baterii, spre deosebire de alte produse, este strict legata de buna functionare a autovehiculului pe care bateria o deserveste.

Alternatorul, care este un generator de curent si care mentine bateria incarcata atat timp cat motorul este pornit, trebuie sa functioneze corespunzator si sa furnizeze cantitatea necesara de curent. Daca alternatorul incarca prea putin, bateria se va descarca in scurt timp si nu va mai putea porni motorul. Daca alternatorul incarca prea mult, bateria va fi supraincarcata, fapt ce va duce la deteriorarea acesteia. Aceste probleme nu sunt acoperite de garantie, intrucat bateria nu a fost exploatata corespunzator. Prin urmare, este obligatoriu la validarea garantiei, sa se masoare tensiunea pe care alternatorul o produce in timpul functionarii motorului. Tensiunea nu trebuie sa scada sub 13,8V (cu toti consumatorii porniti - faruri, radio, dezaburire, incalzire in scaune, aer conditionat etc) si nu trebuie sa depaseasca 14,4V (cu toti consumatorii opriti).

De asemenea, in timpul stationarii (atunci cand masina este incuiata), nu trebuie sa existe scurgeri de curent. Limita maxima admisa (care este considerata normala) este de 0,05Ah (50mAh). Daca acest consum in stationare este mai mare de 50mAh, inseamna ca fie exista un scurtcircuit undeva, fie exista un consumator defect (alarma, sistem de localizare prin GPS) care consuma mai mult decat ar trebui. Un exemplu in acest sens: presupunem ca avem un consum in stationare de 0,3Ah (300mAh) si masina stationeaza 100 de ore (aproximativ 4 zile). Cantitatea de curent care se va scurge din baterie in acest caz va fi de 30Ah!. Daca bateria are o capacitate de 60Ah, atunci jumatate din capacitatea bateriei nu va mai fi disponibila. De aceea este foarte important ca acest consum in stationare sa nu depaseasca 50mAh.

Garantia se refera doar la un defect de fabricatie, din cauza caruia bateria nu poate furniza cantitatea de curent necesara la pornire. Problemele care apar din cauza alternatorului sau a consumului prea mare in stationare nu fac obiectul unei reclamatii.

Inginerii nostri fac aceste masuratori, dupa ce efectueaza montajul bateriei pe masina, pentru a va asigura ca nu veti avea probleme ulterior. Daca rezultatele masuratorilor sunt corecte, atunci garantia va fi validata.

Copyright © 2008-2020 - S.C. Amper Media S.R.L. | ANPC arrow_upward