bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Bateriile auto Exide – istoria mărcii, produse, păreri

30 Nov 2021 (2 minute de citit)
Exide este unul dintre cei mai mari producători și reciclatori de acumulatori auto, firma fiind fondată în Statele Unite ale Americii în anul 1888.

Exide este unul dintre cei mai mari producători și reciclatori de acumulatori auto, firma fiind fondată în Statele Unite ale Americii în anul 1888. În anul 1900, Electric Storage Battery Company, compania care va deveni ulterior Exide, a dezvoltat o baterie de stocare cu o capacitate mărită și o greutate redusă, pe care a denumit-o Exide (Excellent Oxide). În timpul celui de-al doilea Război Mondial, firma a fost unul din principalii furnizori de baterii pentru flota de submarine a SUA. De asemenea, Exide a furnizat baterii de tip Nichel-Zinc pentru toate misiunile Apollo ale NASA.

Reclamă la bateriile Exide - 1918 - credit Wikipedia

Unde se fabrică bateriile Exide

Exide are fabrici de producție a bateriilor în Statele Unite ale Americii în Milton Georgia și în Europa - Germania și Spania. Cu o rețea de distribuție de peste 80 de țări din lume, Exide este unul dintre producătorii care furnizează acumulatori de prim montaj (OEM) pentru mulți producători auto de renume (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Mercedes, BMW etc). De asemenea, este furnizor și de baterii pentru piața aftermarket (baterii de echipare secundară), care întrunesc cerințele de calitate ale producătorilor de mașini.

Produse Exide

Exide oferă o gamă largă de baterii auto Exide de tip plumb-acid, AGM și EFB (pentru mașinile cu start-stop) și Gel (VRLA) pentru autoturisme, motociclete, mașini comerciale grele, submarine, aplicații feroviare, baterii pentru aplicații staționare (UPS, aplicații solare, eoliene etc) precum și baterii de tip Litiu-Ion.

Păreri despre bateriile auto Exide

Bateriile auto Exide se bucură de o popularitate foarte bună atât în Europa cât și pe alte continente, fiind unul din furnizorii preferați de marii producători de autoturisme. Cu o gamă largă de produse, acoperă necesarul pentru toate tipurile de aplicații.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.