bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

La ce să fii atent când cumperi o baterie auto

22 Apr 2021 (3 minute de citit)
Ai nevoie de o baterie nouă pentru mașină. Dai o căutare pe Google și ești asaltat de oferte care mai de care mai promițătoare. Află din următorul ghid la ce trebuie să fii atent și de ce trebuie să te ferești atunci când cumperi o baterie auto de pe Internet.
Montaj baterie auto Land Rover Discovery V 2.0TD4 2017

Alegerea corectă a bateriei

Bateria trebuie să fie compatibilă cu mașina atât din punct de vedere al capacității cât și din punct de vedere al dimensiunilor fizice (bateria trebuie să încapă în locaș și să fie fixată corespunzător). Pentru o alegere corectă, țineți cont de capacitatea bateriei instalate pe mașină dar și de dimensiunile bateriei. Se recomandă a se monta o baterie de o capacitate (Ah - amperi/oră) cel puțin egală sau, de preferat, mai mare decât bateria cu care a venit mașina din fabrică. O baterie mai mare va asigura o pornire mai facilă la temperaturi scăzute și va avea o durată de viață mai mare, în special pe motoarele diesel, care solicită bateria mai mult decât un motor pe benzină. Echipa bateriiauto.net vă stă la dispoziție pentru cele mai bune recomandări, în funcție de mașina și bugetul dumneavoastră.

Montajul bateriei pe mașină

La fel de important ca alegerea corectă a bateriei este montajul. Bateria trebuie montată de către un service autorizat R.A.R., care are experiență și va face montajul corect și în condiții de siguranță. Trebuie să țineți cont de faptul că anumite modele necesită codarea bateriei în calculatorul mașinii, lucru care se realizează cu un dispozitiv special care se conectează la mufa OBD. De asemenea, un service autorizat R.A.R. este singurul în măsură să valideze garanția bateriei.

Garanția bateriei și serviciul post-vânzare

Odată cu schimbarea bateriei sunt necesare și obligatorii anumite măsurători ale circuitului electric al mașinii, pentru validarea garanției. Aceste măsurători atestă faptul că bateria va fi exploatată corespunzător. De asemenea, este bine să țineți cont și de asistența post-vânzare. Echipa bateriiauto.net se deplasează la fața locului în cazul în care aveți probleme cu bateria în perioada de garanție.

Prețul

"Dar am găsit aceeași baterie la un preț mai mic în altă parte!", mai zic uneori clienții. Deși prețul reprezintă în general un criteriu important în alegerea unui produs, când vine vorba de baterii, nu cumpărați doar produsul în sine, ci și un serviciu. Serviciul de montaj și de validare a garanției, experiența service-ului autorizat R.A.R. care o montează pe mașină, depanarea și serviciul post-vânzare (în cazul în care aveți vreo problemă în perioada de garanție), toate aceste lucruri sunt incluse într-o eventuală diferență de preț. Dacă ținem cont de toate aceste aspecte, probabil că diferența de câteva zeci de lei în plus nu mai cântărește atât de mult când luați decizia de achiziție. Echipa bateriiauto.net investește permanent în scule de ultimă generație, testere performante, aparate de codat, încărcătoare profesionale, școlarizarea personalului etc, lucruri pe care un magazin on-line de apartament, care vinde foarte ieftin, nu și le poate permite.

Recomandările altora

O recomandare de la un client face mai mult decât o prezentare de marketing bună dar subiectivă a unei companii. Căutați vechimea firmei în domeniu, recenziile și recomandările pe care clienții le scriu pe Google despre firma respectivă. Este de preferat să lucrați cu service-uri care au o vechime în branșă, fapt ce atestă experiență, seriozitate și profesionalism.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.