bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Ce faci când ai o baterie auto descărcată complet

30 Mar 2022 (2 minute de citit)
Se întâmplă uneori ca bateria mașinii să se descarce complet. Când se întâmplă asta și ce poți face în aceste cazuri, vei afla din acest articol.

Bateria auto de pornire are rolul principal de a porni mașina, apoi sarcina furnizării curentului către consumatori este preluată de alternator, care menține totodată și bateria încărcată. Cazurile în care bateria se poate descărca total pot fi următoarele:

Alternator defect

Se întâmplă uneori ca alternatorul să se strice și să nu mai poată menține bateria încărcată în timpul utilizării mașinii, caz în care toți consumatorii pe care îi folosești în timpul mersului preiau curent din baterie. În cele din urmă bateria se va descărca până la un punct la care nu va mai putea furniza curent pentru pornirea motorului.

Descărcare accidentală

Un alt caz în care bateria poate fi descărcată complet este atunci când “uiți” ceva aprins, după ce ai încuiat mașina. Deși majoritatea autoturismelor moderne avertizează printr-un semnal acustic atunci când uiți ceva aprins, foarte multe mașini nu avertizează atunci când lași pozițiile aprinse, plafoniera, radioul, avariile, încărcătorul din brichetă și altele. În acest caz, o staționare prelungită te poate lăsa cu bateria golită de curent și nu vei mai putea porni motorul.

Consumatori ascunși

Uneori, consumatorii care descarcă bateria mașinii complet nu sunt la vedere. În acest caz, există un scurt-circuit undeva în instalația electrică a mașinii, pe care doar un service specializat pe electrică auto îl poate detecta și remedia.

Oricare ar fi cauza pentru care bateria mașinii tale este descărcată complet, de cele mai multe ori poți remedia problema printr-o încărcare pe redresor. Dacă nu ai redresor, poți lua curent de la o altă mașină, însă trebuie să ții cont de faptul că bateria nu se va încărca 100% doar mergând cu mașina. Dacă bateria are deja o vechime de minim 3 ani, sfatul nostru este să cumperi o baterie auto nouă, cu montaj la domiciliu. Rapid și comod.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.