bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Care este rolul bateriei de acumulatori

28 Aug 2022 (1 minut de citit)
Bateria de acumulatori sau bateria auto, denumită în limbaj de specialitate baterie de pornire, este o baterie de 12 volți (de cele mai multe ori) care înmagazinează energie electrică și oferă un flux de curent suficient de puternic pentru a putea învârti un motor electric (demarorul/electromotorul) care pornește motorul mașinii.
O baterie auto asigură în principal pornirea unui motor pe combustie internă

Rolul principal al unei baterii de acumulatori auto este prin urmare acela de a ajuta la pornirea mașinii. Bateria mai are însă și rolul de a menține alimentat circuitul electric cu toți consumatorii atunci când mașina este oprită. În timpul funcționării motorului, alternatorul produce curent menținînd bateria încărcată la capacitate maximă și alimentează consumatorii din mașină (faruri, ștergătoare, radio, calculatoare etc). De asemenea, bateria auto are un rol important în filtrarea tensiunii de ieșire către circuitul electric al mașinii, evitând astfel fluctuațiile de curent care ar putea dăuna componentelor electronice.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.