bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Care sunt cele mai bune baterii auto

29 Dec 2021 (4 minute de citit)
Un răspuns concret la această întrebare este dificil de oferit, având în vedere complexitatea întrebării. Vom încerca să lămurim totuși aspectele care țin de calitatea bateriilor auto.

A răspunde la întrebarea “care este cea mai bună baterie auto” este similar cu a răspunde la întrebarea “care este cea mai bună mașină”. Depinde la ce se referă cuvântul “bună”. Putem vorbi de cea mai lungă durata de viață, putem vorbi de cea mai puternică baterie, putem vorbi de cea mai andurantă baterie în condiții de exploatare extremă (consumatori mulți, climă extremă etc). Răspunsul va fi de cele mai multe ori subiectiv, părtinitor, fiecare având experiențe diferite cu branduri de baterii diferite.

Vom încerca să alcătuim un top al celor mai bune baterii auto, luând în calcul durata de exploatare, mărimea brandului la nivel mondial, cota de piață, dacă furnizează sau nu echipamente pentru echiparea originală a vehiculelor, dacă reciclează bateriile uzate și nu în ultimul rând experiența clienților noștri de-a lungul timpului.

Furnizori pentru baterii de prim montaj (OEM) pentru autovehicule

Există în Europa șapte mari producători de baterii auto de pornire (OEM), care echipează din fabrică autovehiculele produse în Europa. În ordinea alfabetică, aceștia sunt:

  • Banner

Bateriile Banner sunt fabricate în Austria încă din anul 1937. Cunoscută ca marcă de top în domeniul bateriilor, Banner produce și comercializează baterii de pornire, baterii industriale pentru acționare și alimentare electrică, la calitate Premium. Cu unitatea de producţie din Linz-Leonding, Banner se numără printre cele mai moderne şi mai ecologice fabrici de baterii din Europa. Banner este furnizorul unor producători auto renumiţi cum ar fi BMW, VW, Audi, Porsche, Mercedes, Rolls-Royce, Seat, Aston Martin, Suzuki, Volvo, Kässbohrer, Liebherr şi mulţi alţii.

  • Exide

Exide este unul dintre cei mai mari producători și reciclatori de acumulatori auto, firma fiind fondată în Statele Unite ale Americii în anul 1888. În anul 1900, Electric Storage Battery Company, compania care va deveni ulterior Exide, a dezvoltat o baterie de stocare cu o capacitate mărită și o greutate redusă, pe care a denumit-o Exide (Excellent Oxide). În timpul celui de-al doilea Război Mondial, firma a fost unul din principalii furnizori de baterii pentru flota de submarine a SUA. De asemenea, Exide a furnizat baterii de tip Nichel-Zinc pentru toate misiunile Apollo ale NASA. Bateriile Exide sunt fabricate în Germania și Spania și furnizează acumulatori de prim montaj (OEM) pentru mulți producători auto de renume (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Mercedes, BMW etc). Exide fabrică și bateriile Deta, Fulmen, Tudor.

  • Fiamm

Înființată în anul 1942 în Italia, compania Fiamm produce baterii auto, moto și vehicule grele precum și acumulatori pentru uz industrial. Fabrica se află în Italia, având birouri de vânzare în toată Europa, în țări precum Germania, UK, Slovacia, Franta, Spania și Italia. Fiamm dotează din fabrică mașini precum Fiat, Citroen, Peugeot și altele.

  • Moll

Compania a fost fondată în anul 1945 în Germania de către Peter J. Moll și fabrică baterii de pornire care dotează producători de autoturisme precum Audi, VW, Skoda, Porsche, Seat etc

  • Rombat

Rombat este o companie românească înființată în anul 1980 în orașul Bistrița. În anul 2012, grupul sud-african Metair Investment Limited cumpără 99% din acțiunile companiei. Aflată într-o permanentă modernizare a liniilor și a tehnologiei de producție, Rombat fabrică baterii de tip plumb-acid dar și baterii cu tehnologii de tip EFB și AGM pentru mașinile moderne cu sistem start stop. Rombat dotează din fabrică baterii de tip OEM pentru mărci precum Dacia, Renault, Peugeot, Citroen, Nissan și Ford. În anul 2018, Rombat demarează o investiție pentru o nouă capacitate de producție pentru producerea celulelor și bateriilor de tip Litiu-Ion.

  • TAB

TAB este o companie slovenă înființată în anul 1965 și produce baterii de tip plumb-acid, EFB, AGM și Gel, în trei fabrici moderne din Slovenia și Macedonia. Din anul 2019, TAB este furnizor pentru baterii de prim montaj pentru grupul Volkswagen.

  • Varta

Având o istorie de peste 130 de ani, bateriile Varta sunt montate din fabrică de către producători auto de renume și se bucură de încrederea șoferilor din întreaga lume. În anul 1904 ia naștere marca VARTA®, iniţial pentru a comercializa acumulatoarele mici, portabile, folosite la motoarele cu combustie internă care au facilitat inutilitatea pornirii cu manivela a vehiculelor. VARTA® este aşadar acronimul cuvintelor Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren (distribuţiea, încărcarea, repararea acumulatoarelor transportabile). Având o gamă largă de produse, începând de la baterii auto și moto de pornire până la baterii EFB, AGM, Gel, Deepcycle pentru hobby și aplicații staționare, Varta este alegerea producătorilor de automobile pentru baterii de prim montaj. Mărci precum Audi, BMW, Mercedes, Chrysler, Citroen, Ferrari, Fiat, Opel, Peugeot, Renault, Skoda, Bentley, Volkswagen, Volvo și alții aleg bateriile Varta pentru dotarea inițială. Bateriile Varta se fabrică în Cehia și Germania, în Germania fiind cea mai mare fabrică de baterii de tip AGM din lume.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.