menu
×
Vă rugăm să respectați normele de siguranță pentru prevenirea răspândirii noului tip de virus COVID 19. Păstrați o distanță de minim 2m față de operatorii noștri. Vă recomandăm plata cu cardul la livrare.
search
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
AM INTELES

Care este durata de viata a unei baterii auto?

Statistic vorbind, o baterie auto are o durata de viata medie cuprinsa intre 3 si 4 ani. Exista insa si baterii care pot "supravietui" si 6 sau 7 ani, dar si altele care nu depasesc 2 ani. Durata de viata difera de la un automobil la altul, de la o baterie la alta si este influentata foarte mult de calitatea bateriei dar si de modul de utilizare. Spre exemplu, o baterie care deserveste o masina care circula mai mult in oras si face drumuri scurte, cu multe cicluri pornire/oprire ale motorului, va avea o durata de viata mai scurta decat o masina care are drumuri mai lungi si porniri/opriri mai putine. Acest lucru se intampla deoarece la pornire, bateria furnizeaza o cantitate foarte mare de curent, pe care alternatorul masinii nu are timp sa o recupereze, daca masina circula pe trasee scurte. In aceste cazuri, bateria sta intr-o stare permanenta de descarcare (chiar daca partiala), care afecteaza in timp capacitatea de pornire a bateriei. Asa se intampla cu masinile folosite la taxi, scoli de soferi si distributie door-to-door, la care garantia oferita de majoritatea producatorilor de baterii este de doar sase luni.

Copyright © 2008-2020 - S.C. Amper Media S.R.L. | ANPC arrow_upward