bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Martor baterie se aprinde și se stinge

29 Aug 2022 (1 minut de citit)
Martorul de bord reprezentat de o baterie de culoare roșie indică faptul că bateria este în pericol să se descarce și nu că bateria ar fi defectă, așa cum s-ar putea crede.
Martorul de baterie indică faptul că bateria este în pericol să se descarce

Martorul de bord cu simbolul baterie se aprinde atunci când alternatorul este defect sau nu funcționează, spre exemplu când punem contactul dar nu pornim motorul. Odată cu pornirea motorului, dacă alternatorul nu este defect, martorul se va stinge, semn că bateria este conectată la sursa de curent.

Dacă acest indicator se aprinde și rămâne aprins atunci când motorul funcționează, înseamnă că alternatorul este defect și nu mai furnizează curent suficient pentru a menține încărcarea bateriei. 

Atunci când alternatorul începe să se defecteze, uneori acesta nu cedează total de la început și este posibil ca uneori să încarce, alteori nu. Acest lucru se manifestă prin stingerea și aprinderea martorului de baterie din bord. Pentru remedierea acestei probleme vă recomandăm să reparați sau să înlocuiți alternatorul defect într-un service de specialitate.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.