bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Se poate încărca o baterie auto mergând cu mașina?

19 Apr 2021 (2 minute de citit)
Ai uitat farurile aprinse și bateria s-a descărcat. O pornești cu cabluri de la altă mașină și pleci la drum. Se poate încărca bateria la loc, doar mergând cu mașina?
Verificare tensiune releu de încărcare alternator

Odată pornită mașina, alternatorul va prelua funcția de încărcare a bateriei, însă durata în care se poate încărca 100% bateria depinde de o serie de factori, cum ar fi: 

  • starea de descărcare a bateriei
  • cât din curentul produs de alternator se duce exclusiv în baterie și cât spre ceilalți consumatori (motor, faruri, sistem de climatizare, ștergătoare, sistem audio etc)
  • temperatura exterioară
  • timpul de funcționare a motorului

De obicei, o baterie descărcată suficient cât să nu mai pornească motorul decât ajutată de cabluri, nu se va încărca 100% doar mergând cu mașina. În acest caz, se recomandă punerea bateriei la încărcat pe un redresor și aducerea la starea de încărcare completă. Este posibil ca după o tură de mers cu mașina, bateria să poată porni motorul fără ajutor, mai ales dacă este cald afară. Acest lucru nu înseamnă însă că bateria este încărcată 100% și este foarte posibil să se sulfateze și să cedeze prematur.

Dacă nu ai posibilitatea să o pui imediat pe un redresor, se recomandă să mergi cu mașina cu cât mai puțini consumatori porniți, pentru ca tot curentul furnizat de alternator să se ducă spre baterie, pentru cel puțin 30 de minute. Astfel, vei mări șansele ca bateria să asigure următoarea pornire, până când vei putea încărca bateria corect, pe un redresor.

Dacă bateria ta s-a descărcat accidental și necesită o reîncărcare profesională a bateriei auto, îți recomandăm serviciile 12volti.ro, care va veni acolo unde a rămas mașina, va lua bateria descărcată și o va aduce înapoi încărcată și recondiționată profesional. În acest timp, te vei putea folosi de mașină, întrucât vei primi temporar o baterie de service.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.