bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Ce este o baterie AGM

11 Mar 2022 (1 minut de citit)
AGM este acronimul pentru Absorbent Glass Mat (fibră de sticlă absorbantă) și este o tehnologie de fabricație a bateriilor auto pentru mașinile cu start-stop (dar nu numai), în care electrolitul din baterie nu este lichid, ci este absorbit într-o fibră de sticlă, de unde și denumirea.

Bateriile cu tehnologie AGM sunt utilizate în special pentru mașinile moderne, cu mulți consumatori și cerințe mari de curent, dotate cu sistem start/stop, sistem care prin oprirea motorului atunci când mașina nu se află în mișcare, ajută la reducerea emisiilor de dioxide de carbon și a consumului de carburant. O baterie clasică plumb-acid, nu ar face față un timp îndelungat pe o mașină dotată cu sistem start/stop, care solicită bateria foarte des la fiecare pornire, iar bateriile de tip AGM au venit ca răspuns la asemenea cerințe mari de energie.

Bateriile de tip AGM nu au electrolit lichid, au o putere mare de pornire și o rezistență de trei ori mai mare la cicluri complete față de bateriile obișnuite. De asemenea, prezintă siguranță sporită în exploatare, pot fi montate la un unghi de înclinare de până la 90 de grade și oferă o durată de viață mai mare.

Avantajele bateriei AGM

  • cea mai puternică baterie de pornire
  • durată de viață mai lungă
  • nu necesită întreținere
  • rezistență sporită la cicluri încarcare-descărcare
  • siguranță în exploatare
  • ideală pentru drumuri scurte și porniri repetate (sisteme start/stop)
Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.