bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Care este diferența între alternator și electromotor?

12 Nov 2021 (1 minut de citit)
Deseori se face confuzie între alternator și electromotor, ele fiind două componente diferite ale mașinii. Află din rândurile care urmează care este diferența între cele două.
Alternator în timpul funcționării

Ce este alternatorul?

Alternatorul este un generator de curent care menține bateria încărcată pe toată durata funcționării motorului. Alternatorul deservește atât bateria cât și consumatorii mașinii. Alternatorul nu funcționează cu motorul oprit, el fiind antrenat de cureaua de accesorii a motorului, atunci când acesta se învârte. De aceea, nu este recomandat să staționați prea mult timp cu motorul oprit și consumatorii porniți (radio, lumină habitaclu, faruri etc), pentru a nu rămâne fără baterie.

Odată cu schimbarea bateriei, tehnicienii noștri verifică și buna funcționare a alternatorului, pentru a vă asigura că bateria nu se va descărca în timpul mersului. Aceste măsurători sunt obligatorii pentru validarea garanției unei baterii noi.

Ce este electromotorul?

Electromotorul este un motor electric, alimentat de bateria mașinii și are rolul de a învârti motorul mașinii pentru a-l porni. Rolul acestuia se încheie odată ce motorul a pornit. Electromotorul se mai numește și demaror.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.