bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Care este cea mai bună baterie auto de 75Ah

15 Mar 2022 (4 minute de citit)
Bateria auto 75Ah este una din cele mai vândute baterii auto de pornire, având o dimensiune potrivită și o capacitate ideală pentru o gamă largă de autoturisme, cele mai multe diesel dar și benzină.
Exide Premium 77Ah cu Carbon Boost, o baterie din gama Premium

Bateria auto de 75Ah reprezintă una din cele mai cerute baterii auto de pe piață, pentru că acoperă o gamă foarte largă de modele de autoturisme. De obicei într-o carcasă denumită standard L3, cu lungime 278mm, lățime 175mm și înălțime 190mm, această baterie poate avea capacități care variază în jurul valorii de 75Ah, în funcție de producător (70Ah, 72Ah, 74Ah, 75Ah, 77Ah și chiar 80Ah). 

Mai important decât capacitatea este însă curentul de pornire la rece (CCA - cold cranking amps), care reprezintă puterea de pornire a unei baterii, adică intensitatea curentului pe care bateria este capabilă să îl ofere la -18 grade Celsius timp de 30 de secunde, pentru a asigura pornirea motorului.

În continuare, vă prezentăm o scurtă listă cu baterii în carcasă L3, clasificate pe categorii de calitate, pe care le puteți găsi pe site-ul nostru, cu livrare și montaj la domiciliu:

Gama Premium

Gama de mijloc

Gama economică

Aceste baterii auto sunt recomandate pentru motoarele pe benzină și diesel cu o capacitate cilindrică de până la 2000cmc. Cu cât curentul de pornire este mai mare, cu atât veți avea o pornire mai bună în condiții de temperatură scăzută dar și o durată de viață mai lungă a bateriei. Din acest motiv, întotdeauna sunt preferate bateriile din gamele premium. Desigur, și factorul economic este important în decizia de cumpărare a unei baterii auto, caz în care trebuie să vă așteptați la o durată de viață a bateriei ceva mai mică.

Cum alegi bateria potrivită pentru mașina ta?

Alegerea bateriei potrivite pentru mașină depinde de mai mulți factori, printre care cei mai importanți sunt compatibilitatea cu mașina, modul de utilizare și prețul.

Alege o baterie din gama premium dacă:

 • mergi de cele mai multe ori pe distanțe scurte
 • mergi rar cu mașina
 • ai o mașină cu mulți consumatori
 • trăiești într-o zonă cu climă rece

Alege o baterie din gama de mijloc dacă:

 • vrei un raport bun calitate preț, fără rabat de la calitatea
 • mergi destul de des cu mașina și pe distanțe medii
 • nu ai un buget foarte mare

Alege o baterie din gama economică dacă:

 • ai un buget mic
 • nu ai o mașină cu mulți consumatori
 • mergi pe distanțe lungi
 • nu vrei să mai ții mașina foarte mult

Orice criterii de selecție ai atunci când cumperi o baterie auto nouă și indiferent de bugetul alocat, tehnicienii noștri cu peste 15 ani experiență în domeniu te vor îndruma către cea mai bună alegere.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.