bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Măsurare amperaj baterie auto

26 Sep 2022 (1 minut de citit)
Bateria auto, care se mai numește și baterie de pornire deoarece rolul său principal este de a porni mașina, are două caracteristici principale: capacitatea (măsurată în Ah – amperi-oră) și curentul de pornire la rece (CCA, măsurat în A – amperi).

Aceste două caracteristici sunt influențate direct una de cealaltă, o baterie care are o capacitate scăzută (deci descărcată) nu poate oferi un curent mare la pornire, curent de care are nevoie motorul pentru a porni.

Capacitatea unei baterii auto poate varia de la 35-40Ah până la 110Ah pentru autoturisme și chiar 250Ah pentru bateriile de camion. Capacitatea unei baterii poate fi prezentată simplist ca un rezervor de curent, din care dacă se consumă (prin folosirea consumatorilor), acesta se va goli. Curentul de pornire reprezintă intensitatea curentului pe care o poate oferi bateria la pornire, la -18 grade Celsius, timp de 30 de secunde până când tensiunea la borne scade sub 10V.

Testare amperaj baterie auto

Cum se măsoară amperajul unei baterii auto (curentul de pornire la rece)

Pentru a testa amperajul unei baterii se folosește un aparat special (tester de baterii) care prin conductanță calculează și aproximează curentul pe care îl poate oferi bateria la pornire. Aceste testere de baterii sunt în general în dotarea specialiștilor de baterii auto și sunt destul de scumpe pentru a fi folosite ocazional de către un utilizator obișnuit.

Echipa bateriiauto.net oferă pentru clienți testarea gratuită la sediile noastre a bateriilor auto. Veți primi un raport scris cu starea de încărcare și starea de sănătate a bateriei, precum și valoarea amperajului pe care bateria îl oferă la pornire.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.