bateriiauto.net - Baterii cu montaj la domiciliu

Recondiționare baterie auto

26 Sep 2022 (1 minut de citit)
Recondiționarea unei baterii auto presupune încărcarea și desulfatarea acesteia pentru a o readuce cât mai aproape de starea inițială de conformitate. Acest lucru nu este întotdeauna posibil și reușita procesului depinde de o serie de factori:

Vechimea bateriei

Orice baterie îmbătrânește și își va pierde în cele din urmă proprietățile. Cu cât o baterie este mai veche cu atât procesul de recondiționare are mai puține șanse de reușită.

Nivelul de descărcare al bateriei și timpul cât a stat descărcată

O baterie care are un nivel scăzut de încărcare prezintă un grad mai mare de sulfat de plumb pe plăcile acesteia, lucru care va îngreuna sau chiar va face imposibilă recondiționarea bateriei. De asemenea, este foarte important și timpul în care bateria a stat în această stare de descărcare, deoarece sulfatul de plumb aderă în timp la plăcile bateriei, recombinarea acestuia cu electrolitul fiind imposibilă. Din acest motiv, anumite baterii au o durată de viață mai mare față de altele, în funcție de modul în care utilizăm bateria. O baterie auto va avea o durată de viață cu atât mai mare cu cât starea de încărcare a acesteia se păstrează spre maxim. Acest lucru este determinat de durata de funcționare a motorului, distanțele parcurse și numărul de consumatori activi de pe mașină.

Testarea unei baterii auto recondiționate

Pentru un diagnostic precis și o recondiționare profesională a bateriei dumneavoastră vă recomandăm baterii auto second hand.

Recomandă acest articol:
Cauți o baterie auto?

Livrăm și montăm baterii auto la domiciliu. Testăm bateria veche, măsurăm alternatorul și validăm pe loc garanția. Service autorizat R.A.R.